Maatalousmuovien kerääminen tiloilta alkaa - Hanki mobiilisovellus nyt

Suomen Maatalousmuovien Kierrätys Oy (SuMaKi) on maatalousmuovien valmistajien ja myyjien yhteistyöorganisaatio, joka aloittaa maatalousmuovien keräämisen suoraan tiloilta elokuussa 2024. Keräys on maatiloille tietyin edellytyksin veloitukseton. Tuoreena uutuutena on lanseerattu mobiilisovellus, jonka avulla maanviljelijät voivat helposti tehdä noutotilauksen maatalousmuoveille.

SuMaKin noutopalvelu on maatiloille veloitukseton, jos muovit on lajiteltu oikein ja tilausehtoja on noudatettu. Veloitukseton nouto johtuu siitä, että 1.4.2024 alkaen paalimuovien myyntihintaan sisältyy kierrätysmaksu, jolla katetaan paalikalvojen keräys ja kierrätys suoraan tiloilta.

Julkaistu mobiilisovellus perustuu ZeroWaste-ohjelmistoon, jolla hoidetaan ajojärjestelyt ja saadaan tietoja muovien noutomääristä. Kun maanviljelijä tekee noutotilausta, sovellus pyytää etukäteen arvioimaan lajittelun oikeellisuutta ja antamaan noutoerän sijaintikoordinaatit. Tämä helpottaa onnistunutta lajittelua, vähentää turhia käyntejä ja auttaa kuljettajaa löytämään muovit.

On hyvä huomioida, että mobiilisovelluksen kautta maanviljelijät saavat sähköpostiin siirtoasiakirjat, jolla voivat osoittaa viranomaisille maatalousmuovien toimittamisen lainmukaiseen järjestelmään.

SuMaKin mobiilisovellus on saatavilla sekä App Storesta iPhone-puhelimeen että Play Kaupasta Android-puhelimeen.

Vuonna 2024 SuMaKi keskittyy keräämään ainoastaan valkoisia ja värillisiä paalimuoveja.


Lähde: MTK (Koko uutinen täällä.)

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja